wdh

Casuïstiek Ziek van te hoge verwachtingen: het moderne consult en de filosofie van het leven in de 21e eeuw - Vlieland 2020

Uw inbreng staat centraal
Via dit casusformulier kunt u, als deelnemer aan de cursus, digitaal verslag doen van probleemcasuïstiek waarmee u in uw praktijk of op de huisartsenpost werd geconfronteerd. Voor het carrouselonderdeel "Ziek van te hoge verwachtingen: het moderne consult en de filosofie van het leven in de 21e eeuw." op Vlieland dient u thuis vooraf een casus digitaal in te voeren. Per zorgvuldig ingevulde casus krijgt u één uur accreditering. Voordat de training op Vlieland begint kunt u zo vooraf al 5 punten halen.
In de carrousel op Vlieland wordt uw casuïstiek in de groep besproken en worden struikelblokken en systematische aanpak samen met huisartsdocent en specialist onder de loep genomen.

Ziek van te hoge verwachtingen: het moderne consult en de filosofie van het leven in de 21e eeuw
De sociale én klassieke media ventileren dat je het leven elke dag moet grijpen, dat als je ergens voor vecht je altijd bijzonder wordt. Elk functioneringsgesprek gaat over ambities. Beter, harder, hoger.
Hoe zit dat maatschappelijk? Waar komt dat vandaan? Wat als je geen succes hebt? Wat als je geen ambities hebt? Wat als je twijfelt, als je niet blij of mooi bent? Wat als jouw kind niet hoog begaafd is?
Wat hebben deze elementen uit het leven in de 21ste eeuw te maken met de paniek, angst, onvrede, somberheid, kwaadheid en alle fysieke klachten van de patiënt die dagelijks voor jou zit? Samen met Daan Roovers, denker des vaderlands, willen we het hebben over de spreekuurbezoeker (met zijn of haar innerlijke toets) die vermalen raakt door (veronderstelde) verwachtingen van anderen.
Beschrijf hieronder in het kort een van jouw patiënten die voelt dat zij of hij faalt omdat zij of hij minder speciaal is en zet daarbij ook je eigen overpeinzingen.