wdh

NHG-Leergang: Zorg voor ouderen

Datum dinsdag 18 februari
Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Huisarts, Praktijkondersteuner
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 12 uur
Prijs 625.00
3 bijeenkomsten.
Vervolg bijeenkomsten: 24 maart en 12 mei 2020.
Tijd 13.00 - 17.30 uur incl. ontvangst met broodjes.
Huisartsen Eemland vergoedt € 150,00 per persoon indien praktijken meedoen aan het zorgprogramma ouderen van Huisartsen Eemland en daarbij Portavita gebruiken.


Zorg voor ouderen

Leergang voor huisarts en praktijkondersteuner/-verpleegkundige
 
Omdat het beleid van de overheid gericht is op het stimuleren dat ouderen zo lang mogelijk in de thuissituatie verblijven, ziet u steeds meer (kwetsbare) ouderen op het spreekuur in de huisartsenpraktijk. Hoewel huisartsgeneeskunde voor ouderen zich – zolang mensen vitaal zijn – inhoudelijk op veel onderdelen niet onderscheidt van huisartsgeneeskunde voor andere patiënten, kent de zorg voor deze groep toch een aantal bijzondere karakteristieken.

Hoe gaat u daadkrachtig aan de slag met Ouderenzorg? Werkt u samen met andere professionals? Met het ziekenhuis? Of met mantelzorgers? Is er samenwerking met de gemeente? Wie en wat heeft u daarbij nodig? En hoe communiceert u met elkaar?

Het NHG biedt onafhankelijke, actuele en praktijkgerichte nascholing voor huisartsen en praktijkondersteuners. De leergang voor is bedoeld voor koppels huisartsen en POH’s/praktijkverpleegkundigen, maar zij kunnen ook afzonderlijk inschrijven.
 
Wat biedt deze leergang?
De leergang is bedoeld voor allround huisartsen en praktijkondersteuners / -verpleegkundigen, die meer kennis en vaardigheden willen verkrijgen in hun aanpak van de Ouderengeneeskunde. Door interactieve werkvormen (groepsdiscussie, opdrachten in kleine groepen) en praktijkopdrachten kunt u uw persoonlijke en praktische competenties op het gebied van Ouderengeneeskunde verdiepen en verbreden. U leert in een vaste groep met een vaste begeleider, en wat u aangereikt krijgt is direct toepasbaar in uw dagelijkse praktijk.
De leergang biedt een inspirerend programma onder leiding van artsen, deskundig op het gebied van Ouderengeneeskunde.

In drie bijeenkomsten van een dagdeel komen de grote gebieden in de Ouderengeneeskunde aan de orde en daarmee een groot deel van de problemen. Kortom, een praktische leergang vol inspiratie, kleinschalig en van hoog niveau.
 
Opzet van de leergang
De leergang bestaat uit drie bijeenkomsten van vier uur en een e-learning. In samenwerking met de regionale opdrachtgevers worden de bijeenkomsten op locatie gegeven. Het onderwijs vindt plaats in kleine groepen, afgewisseld met plenaire sessies. Deze uitdagende, praktische leergang is een aanvulling op de kennis en ervaring binnen uw vakgebied. Tijdens de bijeenkomst wordt door inhoudsdeskundige docenten een inleiding of een toelichting gegeven. Voorafgaand aan elke bijeenkomst wordt u gevraagd een voorbereidende opdracht te maken.

Thema’s
Multimorbiditeit
Organisatie van zorg voor ouderen
Samenwerking
Duizeligheid
Mobiliteit en vallen
Psychogeriatrie
Dementie
Depressie
Delier
Probleemgedrag
Eenzaamheid
Polyfarmacie
(Onder)voeding
Levenseinde, Advance Care Planning
Innovaties


DATA
Bijeenkomst 1: dinsdag 18 februari 2020
Bijeenkomst 2: dinsdag 24 maart 2020
Bijeenkomst 3: dinsdag 12 mei 2020

TIJD

Van 13.00 tot 13.30 uur  Ontvangst met broodjes
Van 13.30 tot 17.30 uur  Programma

LOCATIE
WDH cursuslocatie, Dalplein 61, Soest. Routebeschrijving.

CONSULENTEN
Jorien Nijhuis en Sandra Balk

KOSTEN
€ 625,00 voor NHG en/of WDH leden en € 781,25 voor niet NHG en/of WDH leden.
Niet leden ontvangen een aanvullende factuur.

Huisartsen Eemland vergoedt € 150,00 per persoon indien praktijken meedoen aan het zorgprogramma ouderen van Huisartsen Eemland en daarbij Portavita gebruiken. U kunt dit bij Huisartsen Eemland terug vragen met uw inschrijfbewijs.

ACCREDITATIE
Deze nascholing is voor 12 uur geaccrediteerd

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt een bevestiging van inschrijving en een factuur.U  kunt u ook direct per iDEAL betalen.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot drie weken voor de aanvangsdatum van de leergang. Wij berekenen u dan € 75,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
Voor organisatorische informatie kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Sandra Veenendaal-Pot) telefoon 035-5880007 of s.veenendaal@wdhmn.nl 
Voor inhoudelijk informatie kunt u mailen met  Tessa Vocke, Nederlands Huisartsen Genootschap / NHG Scholing, e-mail: T.Vocke@nhg.org

Wijzigingen voorbehouden.