wdh

CASPIR training 'on the job'

Datum dinsdag 15 december
Locatie In uw praktijk (Incompany)
Doelgroep Huisarts, Assistent, Praktijkondersteuner
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 0 uur
Prijs 0.00
Datum nader overeen te komen.
 
Tijdelijk vergoedt Huisartsen Eemland Zorg (HE Zorg) 100% van de cursuskosten voor praktijken met een contract voor COPD ketenzorg.

Spirometrie 'on the job'

Deze spirometrie 'on the job' omvat training en coaching omtrent het afnemen van de spirometrie binnen de huisartsenpraktijken van zorggroep Eemland. Deze praktische scholing wordt gegeven door de longfunctieanalisten van het Meander Medisch Centrum, bij u op de praktijk.

Inhoud
Het is een praktische scholing over het afnemen van de spirometrie door de POH/assistente in de eigen huisartsenpraktijk. De longfuncties worden bij de eigen patiënten (met toestemming) afgenomen;
  • Maximaal 2 POH’s en/of assistenten op 1 dagdeel, onder begeleiding/coaching spiro's laten afnemen. (Iedere POH met 1 patiënt)
  • Ruimte voor verdieping door bijvoorbeeld een voorgaande (lastige) casus te bespreken. 
Voorbereiding voor POH/assistente
  • Patiënten plannen op afgesproken dagdeel.
  • Toestemming vragen aan de patiënt dat er een longfunctieanalist en evt. een collega POH/assistente meekijkt en dat het consult ditmaal langere tijd in beslag neemt.
  • (lastige) casus al kort beschrijven en bijbehorende spirometrie klaarleggen. Dit aan de hand van het stroomschema van CASPIR.
 
Om voor hercertificering in aanmerking te komen dient aan 3 eisen te worden voldaan (zie hieronder 'verlenging CASPIR certificaat). Het onderdeel 'portfolio' mag voor de POH/assistent vervangen worden voor deze training 'on the job'. De beoordelaar (huisarts) dient nog steeds een portfolio te maken.
 
Deze training 'on the job' wordt alleen verzorgd bij de praktijken die gebruik maken van de HE ketenzorg. 


VERLENGING CASPIR CERTIFICAAT
Om voor hercertificering in aanmerking te komen dient aan de volgende eisen voldaan te worden:
1. Volgen van twee casuïstiekbesprekingen (module 6) binnen drie jaar vanaf de einddatum (3 accreditatiepunten) uitgifte certificaat CASPIR Module 1 t/m 5. Eén casuïstiekbespreking mag worden vervangen door CASPIR Online. Voor meer informatie betreffende CASPIR online verwijzen wij u naar de website van de CAHAG: https://cahag.nhg.org/actueel/nieuws/wat-caspir-online
2. Eenmalig in de 3 jaar een portfolio aanleveren met de laatste 8 longfuncties afgenomen in de voorafgaande maand (inclusief beoordelingsformulier ingevuld door zowel de beoordelaar als de uitvoerder) aan de regionale longfunctieanalist ter beoordeling van de kwaliteit en de interpretatie.
Voor de POH/assistente mag dit portfolio vervangen worden door de training 'on the job'. De beoordelaar (huisarts) moet nog steeds een portfolio maken.
3. En verklaart ongeveer 80 longfuncties per jaar te beoordelen en/of uit te voeren.
Dit hercertificaat is drie jaar geldig, om wederom voor verlenging in aanmerking te komen, moet binnen deze 3 jaar opnieuw voldaan worden aan bovenstaande hercertificeringseisen.
 
DATUM
In overleg met de longfunctie analist.
Door in te schrijven voor deze training 'on the job', nemen zij contact met u op om een datum af te spreken.
 
DUUR
Maximaal 2 uur.
 
LOCATIE
Op uw praktijk. 
 
KOSTEN
Tijdelijk vergoed Huisartsen Eemland Zorg (HE Zorg) 100% van de cursuskosten voor praktijken met een contract voor COPD ketenzorg.

ACCREDITATIE
Deze training 'on the job' is onderdeel van het hercertificeringsproces van de CASPIR. Voor de 2 herhalingsmodule 6 bijeenkomsten ontvangt u 3 accreditatiepunten per keer. Het portfolio, dan wel deze training 'on the job' is hier een onderdeel van. U ontvangt dus geen aparte accreditatiepunten voor deze training.
 
De herhalingsmodule 6 van de CASPIR-cursus is voor huisartsen en praktijkondersteuners geaccrediteerd voor 3 uur door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO). De accreditatie verloopt via de CAHAG. Doktersassistenten kunnen het CASPIR (her)certificaat uploaden in hun persoonlijke dossier in KABIZ.

CONSULENTEN
Deelnemende longfunctieanalisten Meander MC: Jellien Makonga, Roelie van Winkoop-Ruitenberg en Lucia Filé

INSCHRIJVEN
U kunt zich inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. U ontvangt een bevestiging van inschrijving en een factuur (u kunt ook direct per iDEAL betalen). De longfunctieanalist neemt contact met u op om een datum af te stemmen.

ANNULERINGSREGELING
Tot twee weken voor aanvang van de cursus kunt u uw deelname annuleren. Daarna berekenen wij € 25,00 administratiekosten.

INLICHTINGEN 

WDH-buro: Ilona Westerveld, 035-5880007, i.westerveld@wdhmn.nl
(werkdagen: woensdagochtend, donderdag en vrijdag)
 
Wijzigingen voorbehouden.