wdh

Rouw en depressie

Datum dinsdag 17 november
Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Huisarts, Praktijkondersteuner, POH-GGZ POH-s POH ouderenzorg
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 3 uur
Prijs 140.00
Tijd: 18:00 - 21:15 inclusief ontvangst met koffie/thee


Rouw en depressie

Rouw is een veel voorkomend onderwerp binnen de huisartsenzorg. Ieder mens krijgt te maken met verlies. Vanwege het COVID-19, Coronavirus beleven meer mensen verlies en nu ook meer traumatisch verlies.

Rouw wordt nogal eens voor depressie aangezien. Rouw is als zodanig niet te behandelen. Een verdrietig persoon kan men niet genezen, men kan hem troosten, het verdriet delen met de hoop dat gedeelde smart halve smart blijkt te zijn. Een depressie is een ziekte die wel kan worden behandeld.

Hoe kan ik het verschil herkennen in nog gezonde rouw en een depressie?

In de praktijk is het belangrijk een onderscheid tussen rouw en depressie te blijven maken. Als men de grens tussen beide laat vervagen dreigen er twee gevaren: het 'missen' van een depressie (een zieke voor gezond houden) of rouw aanzien voor een depressie (een gezonde als ziek beschouwen).

Laetitia Overduin en Helma Groeneweg, rouw en verliesbegeleiders, zullen in kaart brengen hoe je de verschillen kunt (h)erkennen en hanteren tussen rouw en depressie en te nuanceren tussen mannen en vrouwen, ouderen en jongeren.

DATUM
Dinsdag 17 november 2020

PROGRAMMA
18.00- 18.15 uur   Ontvangst in de zaal
18.15 - 21.15 uur  Programma

LOCATIE
WDH-nascholingslocatie, Dalplein 61, Soest. Routebeschrijving

KOSTEN
WDH-lid €140,-
Geen WDH-lid €155,-
Word nu lid en ontvang direct 10% korting op deze nascholing. Lid worden

ACCREDITATIE
Voor de huisartsen is accreditatie aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG
Voor praktijkondersteuners is accreditatie aangevraagd bij; LV POH-GGZ, NVvPO, V&VN.

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven- en onderaan de pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot vier weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan €25.- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledig kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
WDH-buro, 035-5880007, info@wdhmn.nl

Wijzigingen voorbehouden.