wdh

Online nascholing: EKC vervolgcursus - Leidinggeven 3

Datum maandag 23 november
Locatie Online
Doelgroep Huisarts, EKC
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 4 uur
Prijs 185.00
ONLINE NASCHOLING
Tijd 17.30-21.30 uur


Deze cursus vindt online plaats

Opzet van de vervolgcursus

Huisartsen geven leiding aan praktijkondersteuners, doktersassistentes en aan collega huisartsen in de praktijk en in de toetsgroep. Werkgeverschap, de coördinatie van werkoverleg, jaargesprek, taakdelegatie en coaching van de uitvoering van werkprocessen zijn aspecten die voor veel huisartsen nieuw en onbekend zijn. Leiderschap vereist praktische kennis, communicatieve vaardigheden en inzicht in eigen opvattingen en persoonlijk handelen. In deze cursus wordt de gelegenheid geboden om de benodigde competenties te vergroten. Diverse aspecten van leidinggeven en coachen komen aan bod, zowel in theorie als in oefensituaties.

Waarom deelnemen?
In leidinggeven 1 kwamen leiderschapsstijlen en situationeel leiderschap aan de orde, en in leidinggeven 2 stond feedback geven/ontvangen en het jaargesprek centraal. Deze cursus leidinggeven 3 zoomt in op de groepsdynamiek en vergadertechniek. Hoe kun je effectief vergaderen en de deelnemers meenemen in de vergaderdiscipline? Iedere deelnemer komt aan bod om zich de finesses van het vergaderen eigen te maken. Het tweede onderwerp in het krachtenveld in een team, aan de hand van het concept 'teamrollen van Belbin'. Welke bijdrage levert iedere deelnemer aan teamwork, en hoe kunnen deze rollen optimaal tot hun recht komen? We oefenen in het herkennen van teamrollen met als doel deze in je eigen team goed te kunnen benutten.

Deze cursus kun je ook volgen zonder leidinggeven 1 en 2 te hebben gedaan.
 
PROGRAMMA
17.30 - 19.30 uur Cursus  Leiding geven
19.30 - 19.45 uur Pauze
19.45 - 21.30 uur Vervolg cursus
Tijdens de cursus is er ruimte voor algemene vragen met betrekking tot de EKC functie.

CONSULENT
Arie Keijzer, Keijzer | Van der Jagt advies.

DATUM
Maandag 23 november 2020.

LOCATIE
Cursuslocatie Dalplein 61, Soest.

KOSTEN
€ 185,- per deelnemer.

ACCREDITATIE
De accreditatie voor deze cursus wordt voor 4 uur aangevraagd onder nummer 03.01.35-20 van de instellingsaccreditering Federatie WDH Midden Nederland, afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven en onderaan de pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren kan tot twee weken voor aanvang van de nascholing onder aftrek van € 35,- administratiekosten. Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Mariëlle Brons), telefoon 035-5880007, e-mail m.brons@wdhmn.nl

Wijzigingen voorbehouden.