wdh

Online: CASPIR module 6

Locatie Online
Doelgroep Huisarts, Assistent, Praktijkondersteuner
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 3 uur
Prijs 165.00
Tijd 18.30 - 21.00 uur
Huisartsen Eemland Zorg ( HE Zorg) vergoedt 50% van de cursuskosten voor praktijken met een contract voor COPD ketenzorg.

Deze nascholing vindt online plaats

Verleng uw CASPIR certificaat

 
OP 18 MEI ONTVANGT U DE LINK NAAR DE ONLINE BIJEENKOMST.


Om de kennis en vaardigheden van de uitvoering, beoordeling en interpretatie van spirometrie te onderhouden, heeft CAHAG de CASPIR herhalingsmodule 6 ontwikkeld. CAHAG staat voor 'COPD & Astma Huisartsen Advies Groep).
 
Uw behaalde certificaat is 3 kalenderjaren geldig. U komt voor hercertificering in aanmerking als u met goed gevolg de onderstaande hercertificeringseisen heeft afgelegd:
  • Volgen van twee casuistiekbesprekingen (is module 6, 3 accreditatiepunten) binnen drie jaar vanaf de einddatum uitgifte certificaat CASPIR module 1 t/m 5 of hercertificaat CASPIR module 6.
  • Eenmalig in de 3 jaar een portfolio met de laatste 8 longfuncties aanleveren (inclusief beoordelingsformulier ingevuld door zowel de beoordelaar als de uitvoerder) aan de regionale longfunctieanalist ter beoordeling van de kwaliteit en de interpretatie.
    Let op: het portfolio kunt u tot 15 werkdagen na de cursus nog aanleveren. daarna wordt deze door de longfunctie analist niet meer in behandeling genomen. Het portfolio kunt u sturen naar: Marjan Yousefi, marjan-yousefi@hotmail.nl
  • En verklaart ongeveer 80 longfuncties per jaar te beoordelen en/of uit te voeren.
DATUM
Woensdag 19 mei 2021.

PROGRAMMA
18.30 - 21.00 uur   Opfrissen theorie, bespreken casussen en ruimte voor vragen en knelpunten
 
Voorafgaand aan deze avond wordt u verzocht een eigen casus op per mail toe te sturen. Dit kunt u sturen naar Roel Wennekes, r.wennekes@mcmaarssendorp.nl. Deze avond wordt de casus aan de hand van het stroomdiagram besproken. Het is de bedoeling dat beoordelaar of uitvoerder de casus kort inleidt ten aanzien van klinische aspecten (met name anamnese).
 
Op 18 mei ontvangt u van ons een link waarmee u thuis kunt inloggen.
 
CONSULENTEN
Roel Wennekes, kaderarts astma/COPD.
Lynda Brinkman, Longarts St. Antonius Ziekenhuis
Marjan Yousefi, Longfunctieanalist

LOCATIE
Online

KOSTEN
WDH-lid € 165,- per deelnemer, geen WDH-lid € 206,25,- per deelnemer.
Word nu lid en ontvang direct 20% korting op deze nascholing. Lid worden

Huisartsen Eemland Zorg ( HE Zorg) vergoedt 50% van de cursuskosten voor praktijken met een contract voor COPD ketenzorg.

ACCREDITATIE
De herhalingsmodule 6 van de CASPIR-cursus is voor huisartsen en praktijkondersteuners geaccrediteerd voor 3 uur door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO). De accreditatie verloopt via de CAHAG. Doktersassistenten kunnen het CASPIR (her)certificaat uploaden in hun persoonlijke dossier in KABIZ.

INSCHRIJVEN
U kunt zich inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. U ontvangt een bevestiging van inschrijving en een factuur (u kunt ook direct per iDEAL betalen).
Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers, dus schrijf snel in!

ANNULERINGSREGELING
Tot vier weken voor aanvang van de cursus kunt u uw deelname annuleren onder aftrek van € 25,- administratiekosten; daarna wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

INLICHTINGEN 

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro; Mariëlle Brons, telefoon 035-5880007, e-mail m.brons@wdhmn.nl (werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag)

Wijzigingen voorbehouden.