wdh

WDH NASCHOLINGSFESTIVAL

Locatie YMCA Kampeercentra
Doelgroep Huisarts, Assistent, Praktijkondersteuner
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 5 uur
Prijs 250.00


Countdown

    

Wat gaan we doen? We houden een nascholingsfestival voor zowel huisartsen, praktijkondersteuners en assistentes. In een prachtige bosrijke omgeving creëren we ons eigen festivalterrein met zeer uiteenlopende en inspirerende workshops, zowel gezamenlijk als per doelgroep. Samen bij het kampvuur eten en verhalen delen... wij zien het helemaal voor ons!

Thema: ontspanning!

Wanneer? Zaterdag 3 juni 2023

ONDERWERPEN

 1. Bewegend leren met interactieve mat, René van der Koelen van Fuzefield
  In deze workshop maak je kennis met een zeer vernieuwende manier van leren, namelijk bewegend leren d.m.v. een interactieve leermat. Zie ook www.fuzefield.nl. Vernieuwend en verrassend!
 2. Filosoferen over ziekte, Tjeerd Boorsma, huisarts n.p
  Leer meer over lichamelijke ervaringen van en met een ervaren lichaam.
 3. Ambulancezorg, Marc Koster ambulanceverpleegkundig
  Leer meer over de ins and outs van de ambulancezorg, de achtergrond en samenwerking met de 1e lijn. Leerzaam en verbindend!
 4. Verslavingszorg, Philip Goedhoop, Jellinek
  Maak kennis met het aanbod van Jellinek. Onder andere over screening en vroeg signalering waarbij in de 1e lijn een belangrijke rol gespeeld kan worden. Praktische tips!
 5. Post covid revalidatie + workout, Tom Brandon, sportarts Isala
  Tom neemt ons mee in de laatste wetenschappelijke inzichten en de praktijk van de post covid revalidatie. Zeer verhelderend!
 6. Leefstijlroer en gezonde voeding, van diëten tot apps, Francoise Langens, huisarts en Arineke Deinum, diëtist en kinderdiëtist
  Alles wat je hier over wilt weten!
 7. Laaggeletterdheid, Sociaal team Soest
  Hoeveel laaggeletterde patiënten heb jij in de praktijk? Herken je ze? Inzichtgevend en praktische tools!
 8. ABCDE, workshop met lotusslachtoffers, Cassandra Zwaan, huisarts/kaderhuisarts spoedzorg i.o. en Hanna Bruynzeel, huisarts/kaderhuisarts spoedzorg i.o.
  Opfrissen en oefenen!
 9. Podotherapie, Wouter Verbeek, podotherapeut
  De voet als ondergeschoven kindje? Veel voorkomende afwijkingen en wat moeten we ermee? Geen gelopen race!
 10. Medische ethiek, Roos van den Berg, huisarts en docent medische ethiek aan de VU en de UvA
  Ook in het dagelijkse (praktijk)leven lopen we tegen allerlei grotere of kleinere ethische vraagstukken aan. Hoe ga je daar mee om? Waar is de/je grens? Wanneer mag/moet je nee zeggen? Diepgang
 11. Hoofdpijn door Willem Oerlemans, neuroloog
  ‘Tja, iedereen heeft wel eens hoofdpijn…’
  Drie miljoen Nederlanders lijden aan migraine. Iedere dag hebben ruim 70.000 mensen een aanval van deze ernstige vorm van hoofdpijn. En dan praten we alleen nog maar over migraine. Er zijn nog meer (chronische) soorten hoofdpijn die soms ook lastig van elkaar te onderscheiden zijn. Hoofdpijn wordt nog lang niet altijd serieus genomen en blijft een onderschatte vorm van pijn. Deze les die je op 3 juni 2023 kunt volgen tijdens het Nascholingsfestival gaat over de verschillende soorten en vertelt je ook iets over het zelfmanagement en de behandeling van migraine en andere vormen van invaliderende hoofdpijn.
 12. De overgang, Linda Oberhammer, kaderhuisarts urogynaecologie
 13. Haptonomie, wat is dat?, Laura Mansveld en Jantine de Boer, Haptonomen
  We zijn zo geneigd om vanuit ons hoofd te leven. Het dagelijks leven vraagt van de meesten van ons veel mentale inspanning. Terwijl je lijf vaak hele belangrijke informatie geeft over hoe het met je gaat. Ernaar leren luisteren en voelen wat het nodig heeft, helpt om lekkerder in je vel te zitten. Maar hoe doe je dat dan: meer in contact met je lijf en gevoel? Dat laten we je tijdens deze workshop ervaren met verschillende oefeningen. Door je lijf te bewegen, te voelen wat er in je gebeurt en contact te maken met elkaar kan er ruimte, ontspanning, rust en stevigheid ontstaan. Dat krijg je met je hoofd niet voor elkaar.Tijdens deze workshop laten we je kennis maken met haptonomie. Haptonomie gaat over voelen en over het belang van gevoelens in contact met elkaar. We hebben geleerd dat denken en doen belangrijk is en dit krijgt veel aandacht in ons leven. Voelen blijft wat onderbelicht, terwijl we wel als voelers en bewegers geboren worden. Door meer balans te ontwikkelen in voelen, denken en doen leer je jezelf beter kennen. En grote kans dat contact met anderen meer diepgang krijgt!Ervaar hoe haptonomie werkt en kom tijdens de workshop in je lichaam.
 14. Zoetverslaving onderschat’: De impact van suiker in de spreekkamer
  Annejet Eerkens, diabetes- en praktijkverpleegkundige én ervaringsdeskundige als het gaat om  de suiker-zoete-verslaving
  Tijdens deze inspiratie(wandel)sessie vertelt zij, naast de feiten, meer over haar ervaringen met de suiker-zoete-verslaving. Want zo mogen we het volgens haar veel meer gaan zien. Nee; een suikerklontje is niet verslavend. Dat geldt immers ook voor een glas gevuld met enkel alcohol of het eten van het stofje nicotine alleen. Veel excuses en argumenten zijn echt achterhaald. Het gaat niet alleen over overgewicht, maar juist ook de groep die daar (nog niet) mee te maken heeft. Laten we bij onszelf beginnen en daarna leren hoe we hier in de spreekkamer beter mee om kunnen gaan, signaleren en op tijd verwijzen naar de juiste plek.
PROGRAMMA

Naast het inhoudelijke programma is er ook genoeg tijd voor ontspanning, actief zijn met je team en verdere verrassingen. We sluiten de dag af met een BBQ en feestavond.
Overnachten is ook mogelijk in een van de zevenpersoonsslaaptenten. Uiteraard met een heerlijk ontbijt de volgende ochtend. In de tenten zijn matrassen beschikbaar, wel dien je zelf een slaapzak en eventuele andere benodigdheden mee te nemen.
DATUM
Zaterdag 3 juni 2023

LOCATIE

YMCA Kampeercentra, Paradijsweg 4, 3832 GT Leusden


KOSTEN
Inschrijven voor 1 februari 2023:
WDH-lid: € 225
Niet WDH-lid: € 281,25

Inschrijven na 1 februari 2023:
WDH-lid: € 250
Niet WDH-lid: € 312,50

Schrijf je als team in dan ontvang je vanaf 10 personen 1 deelname gratis. Op het inschrijfformulier kunt u alle deelnemers aanmelden en u ontvangt dan 1 factuur voor de hele praktijk.

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven en onderaan de pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen.

ACCREDITATIE
Voor huisartsen wordt er voor 5 uur accreditatie aangevraagd via de instellingsaccreditering Federatie WDH Midden Nederland afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.
Voor de praktijkondersteuner wordt voor 5 uur accreditatie aangevraagd bij de V&VN en NVvPO.
Voor de doktersassistenten wordt voor 5 uur accreditatie aangevraagd bij KABIZ-NVDA.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren kan uitsluitend schriftelijk tot 4 weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan € 35,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening.

INLICHTINGEN
Voor inlichtingen over deze dag kunt u zich wenden tot Mariëlle Brons, telefoon 035-5880007, e-mail m.brons@wdhmn.nl


Wijzigingen voorbehouden.