wdh

CASPIR module 6

Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Huisarts, Assistent, Praktijkondersteuner
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 3 uur
Prijs 165.00
Tijd 18.00 - 21.00 uur incl. ontvangst met lichte maaltijd.


Verleng uw CASPIR certificaat

 
Om de kennis en vaardigheden van de uitvoering, beoordeling en interpretatie van spirometrie te onderhouden, heeft CAHAG de CASPIR herhalingsmodule 6 ontwikkeld. CAHAG staat voor 'COPD & Astma Huisartsen Advies Groep).
 
Uw behaalde certificaat is 3 kalenderjaren geldig. U komt voor hercertificering in aanmerking als u met goed gevolg de onderstaande hercertificeringseisen heeft afgelegd:
  • Volgen van twee casuistiekbesprekingen (is module 6, 3 accreditatiepunten) binnen drie jaar vanaf de einddatum uitgifte certificaat CASPIR module 1 t/m 5 of hercertificaat CASPIR module 6.
  • Eenmalig in de 3 jaar een portfolio met de laatste 8 longfuncties aanleveren (inclusief beoordelingsformulier ingevuld door zowel de beoordelaar als de uitvoerder) aan de regionale longfunctieanalist ter beoordeling van de kwaliteit en de interpretatie.
  • En verklaart ongeveer 80 longfuncties per jaar te beoordelen en/of uit te voeren.
DATUM
Dinsdag 16 januari 2024

PROGRAMMA
18.00 - 18.30 uur   Ontvangst met warme maaltijd
18.30 - 21.00 uur   Opfrissen theorie, bespreken casussen en ruimte voor vragen en knelpunten
 
Tijdens deze avond wordt u verzocht een eigen casus op een USB-stick mee te brengen. Deze avond wordt de casus aan de hand van het stroomdiagram besproken. Het is de bedoeling dat beoordelaar of uitvoerder de casus kort inleidt ten aanzien van klinische aspecten (met name anamnese).
 
CONSULENTEN
Peter Smink, kaderarts astma/COPD.
Longarts Gerald Staaks
Longfunctieanalist Marjan Yousefi

LOCATIE
WDH nascholingslocatie, Dalplein 61, Soest. Routebeschrijving

KOSTEN
WDH-lid € 165,- per deelnemer, geen WDH-lid € 206,25,- per deelnemer.
Word nu lid en ontvang direct 20% korting op deze nascholing. Lid worden

ACCREDITATIE
De herhalingsmodule 6 van de CASPIR-cursus is voor huisartsen en praktijkondersteuners geaccrediteerd voor 3 uur door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO). De accreditatie verloopt via de CAHAG. Doktersassistenten kunnen het CASPIR (her)certificaat uploaden in hun persoonlijke dossier in KABIZ.

INSCHRIJVEN
U kunt zich inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. U ontvangt een bevestiging van inschrijving en een factuur (u kunt ook direct per iDEAL betalen).
Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers, dus schrijf snel in!

ANNULERINGSREGELING
Tot twee weken voor aanvang van de cursus kunt u uw deelname annuleren onder aftrek van € 25,- administratiekosten; daarna wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

INLICHTINGEN 

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro; Renée Boerma, telefoon 035-5880007, e-mail r.boerma@wdhmn.nl (werkdagen: dinsdag, woensdag en donderdag)

Wijzigingen voorbehouden.