wdh

NHG StiP Cursus Geweldloze communicatie

Datum woensdag 12 juni
Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Huisarts, EKC
Organisatie WDH Midden Nederland / NHG
Accreditatie 4 uur
Prijs 210.00
Tijd 12.30 - 17.00 uur incl. ontvangst met lunch.
Voor huisartsen die ook EKC zijn, kan deze nascholing ook meetellen als vervolgcursus.

Opzet 
Tijdens deze cursus laten acteurs zien hoe het theoretische model van de geweldloze communicatie gebruikt kan worden. Tegelijkertijd worden de sociaal psychologische principes die hieraan ten grondslag liggen behandeld. Vervolgens gaan we aan de slag met het in praktijk brengen van het model door middel van het spelen van scènes. Dit alles onder begeleiding van ervaren trainers/ theatermakers.

Waarom deelnemen?
Iedere professional krijgt van tijd tot tijd te maken met conflicten, met patiënten en/of collega’s. Hoe geef je jouw behoeften aan zonder daarmee de ander tegen je in het harnas te jagen? En hoe zorg je ervoor dat een ander naar je luistert en jij de ander echt kunt horen ondanks tijdsdruk of andere belemmerende factoren? Het communicatiemodel geweldloze communicatie biedt daarvoor een prachtig handvat.
  • U leert situaties vermijden waarin enkel en alleen met modder wordt gegooid.
  • U leert uw eigen grenzen en behoeften aan te geven zodat anderen die snappen en aanvaarden.
  • De cursus biedt een veilige ruimte om te oefenen en van ‘fouten’ te leren.
Programma
In deze cursus leert de deelnemer te communiceren vanuit het model van geweldloze communicatie. Om deze wijze van communiceren te internaliseren wordt het model allereerst invoelbaar gemaakt. Vervolgens gaat men aan de slag met uit de hand gelopen situaties uit de praktijk. Deelnemers ervaren spelenderwijs hoe het niet moet om vervolgens zelf te ervaren hoe het model van geweldloze communicatie de communicatie kan bevorderen.

DATUM 
Woensdag 12 juni 2019.

TIJD
Van 12.30 tot 13.00 uur  Ontvangst met lunch
Van 13.00 tot 17.00 uur  Programma.

LOCATIE
WDH nascholingslocatie, Dalplein 61, Soest. Routebeschrijving

KOSTEN VAN DEELNAME
WDH-lid/NHG-lid: € 210,00
Niet WDH-lid/NHG-lid: € 262,50
Huisartsen niet WDH lid en huisartsen niet NHG-lid krijgen een aanvullende nota.

ACCREDITATIE
De accreditatie voor deze cursus is voor huisartsen 4 uur. Voor huisartsen die ook EKC zijn, kan deze nascholing meetellen als vervolgcursus.

CONSULENTEN
Maartje Keijzer
Nard Verdonschot

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven en onderaan de pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan € 35,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Mariëlle Brons), telefoon 035-5880007, e-mail
m.brons@wdhmn.nl

Wijzigingen voorbehouden.