wdh

NHG Opfriscursus Triage in de dagpraktijk

Datum dinsdag 28 mei
Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Huisarts, Assistent
Organisatie WDH Midden Nederland/NHG
Accreditatie 4 uur
Prijs 245.00
Tijd 16.00 - 20.30 uur programma inclusief warme maaltijd.

Opfriscursus Triage in de dagpraktijk

Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor assistentes en huisartsen die het laatste dagdeel van de NHG cursus Triage 10 maanden of langer geleden hebben gevolgd.

In de NHG cursus ‘Triage in de dagpraktijk’ is aandacht besteed aan en geoefend met de gespreksvoering, de structuur van het Triagegesprek en het werken met de NHG-Triagewijzer. Het uitvragen van een mogelijk levensbedreigende situatie werd ook vanuit medisch inhoudelijk oogpunt behandeld (ABCD).

In deze Opfriscursus kijken we terug naar de leerpunten van de deelnemers die betrekking hebben op de gespreksvoering met de patiënt. Welke conclusies en voornemens bleken werkbaar in de dagelijkse praktijk? Welke leerpunten zijn wat weggezakt en welke nieuwe uitdagingen dienden zich aan? Een goede gespreksvoering zorgt immers voor een goed contact met de patiënt en een effectieve hulpverlening.

In deze Opfriscursus wordt tevens besproken wat er veranderd is in de nieuwe NHG Triagewijzer (augustus 2016) ten opzichte van de oudere versie.

Om de afstemming van de werkwijze in de praktijk optimaal te laten verlopen beveelt het NHG de deelname van één of meer van de verantwoordelijke huisartsen dringend aan.

OPZET VAN DE CURSUS

In vogelvlucht worden de belangrijkste handvatten voor gespreksvoering bij Triage herhaald, met gebruikmaking van de nieuwe NHG-Triagewijzer. Aan deze cursus wordt meegewerkt door een trainingsacteur zodat de deelnemers intensief kunnen oefenen met de materie (niet verplicht). Desgewenst kan het programma op maat worden aangepast. Er wordt geoefend aan de hand van casuïstiek of geluidsopnamen die door de deelnemers van tevoren wordt ingebracht, zodat hun ervaringen en knelpunten als basis kunnen dienen. van tevoren wordt ingebracht, zodat hun ervaringen en knelpunten als basis kunnen dienen.
 
WAAROM DEELNEMEN?
  • U wilt uw kennis en vaardigheden m.b.t. gespreksvoering bij Triage vergroten, voortbouwend op leerpunten uit de eerder gevolgde training
  • U wilt de functionaliteit van de Triage in uw praktijk verbeteren
PROGRAMMA
  • Essentiële wijzigingen in de nieuwe Triagewijzer (2018) t.o.v. de eerdere versie
  • Ervaringen, knelpunten en uitdagingen t.a.v. gespreksvoering in de Triage
  • Triage bij ‘oneigenlijke’ hulpvragen en emotioneel beladen situaties, in oefeningen met acteur
  • Communicatie tussen assistente en huisarts over Triage (incl. autorisatie)
  • Praktische leerpunten en handvatten.
COMPETENTIES
Communicatie
Samenwerking

DATA
Dinsdag 28 mei 2019.

TIJD
Van 16.00 tot 20.30 uur   Programma met warme maaltijd.

LOCATIE

WDH-nascholingslocatie, Dalplein 61, 3762 BN in Soest. Routebeschrijving

KOSTEN
WDH-lid € 245,-
Niet WDH-lid € 306,25
Word nu lid en ontvang direct 20% korting op deze nascholing. Lid worden

ACCREDITATIE
Deze cursus is voor 4 uur geaccrediteerd (Kabiz & GAIA)

CONSULENT
José Spelberg, NHG-trainer
Valerie van Unen, acteur

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven en onderaan de pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum van de nascholing. Wij berekenen u dan € 35,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Mariëlle Brons), telefoon 035-5880007, e-mail m.brons@wdhmn.nl

Wijzigingen voorbehouden.