wdh

Valpreventie voor Professionals - basiscursus

Datum woensdag 18 september
Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Praktijkondersteuner, Verpleegkundig specialist
Organisatie WDH Midden Nederland
Accreditatie 6 uur
Prijs 180.00

Tijd: 09:00 uur tot 15:30 uur inclusief lunch.


Valpreventie voor Professionals - basiscursus

Tijdens de training Valpreventie voor professionals leren deelnemers over de fysieke en functionele veranderingen bij het ouder worden: wat gebeurt er met de houding, het looppatroon, de spierkracht, de strategie voor het ontwijken van obstakels etc. U krijgt daarnaast praktische adviezen over het signaleren van valrisico en het adviseren van ouderen, waarbij effectief valpreventie-aanbod en de praktische samenwerking met andere disciplines worden behandeld.
 
Programma
Tijdens de training wisselen theoretische inzichten, ervaringen uit de praktijk en praktische opdrachten elkaar af. Ook is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers. De programma onderdelen van de training zijn:
  • Vallen een groot probleem? Introductie op de grootte van de valproblematiek in landelijke cijfers en persoonlijke gevolgen voor de ouderen.
  • Veranderingen van het lichaam: een uitgebreide toelichting op de veranderingen van het lichaam bij het ouder worden. U ervaart een aantal van deze veranderingen aan den lijve.
  • Risicofactoren en adviezen: u leert de risico's van vallen kennen en herkennen. Per risicofactor worden de praktische adviezen besproken waarmee het risico verlaagd wordt of waarmee men veiliger om kan gaan met het verhoogde valrisico. Dit zijn naast intrinsieke risico's ook bijvoorbeeld aanpassingen in de woning, rond bed en de stoel om zo een veiligere leefomgeving te creëren.
  • Praktische instructie: u leert hoe u een oudere op een ergonomische manier kunt helpen op te staan van de grond en u oefent hoe u een oudere zelf kunt leren op te staan vanaf de grond.
  • Hoe gaat u vanuit uw eigen functie aan de slag? U leert wat effectief valpreventie-aanbod is en aan de hand van een casus wordt duidelijk welke disciplines een rol kunnen spelen en hoe de taakverdeling eruit kan zien.
DOELGROEP
Praktijkondersteuners.
Verpleegkundig specialist.
 
Deze training is ontwikkeld voor zorgverleners die werken met ouderen, aan de slag willen met valpreventie en die nog meer kennis willen over het ouder worden, maar valrisico's en handvatten voor valpreventie adviezen missen.

CONSULENT
Merei Lugtenberg, consultant Veiligheid NL
Rozan van der Veen, consultant Veiligheid NL

DATUM
Woensdag 18 september 2019.

TIJD
Van 09:00 uur tot 09:30 uur   Ontvangst met koffie en thee
Van 09:30 uur tot 15:30 uur   Programma, inclusief lunch

LOCATIE
WDH-nascholingslocatie, Dalplein 61, Soest. Routebeschrijving

KOSTEN 
WDH-lid € 180,-
Geen WDH-lid € 225,-
Word nu lid en ontvang direct 20% korting op deze nascholing. Lid worden

ACCREDITATIE
Deze nascholing is geaccrediteerd voor:
  • Praktijkondersteuners: 6 punten (NVvPO)
  • Verpleegkundig specialist acute, chronische, intensieve, preventieve en geestelijke gezondheidszorg: 6 punten (VSR)
  • Wijkverpleegkundige: 5 punten (V&V en Register Zorgprofessionals

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven en onderaan de pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen.

ANNULERINGREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan € 25,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Mariëlle Brons), telefoon 035-5880007, e-mail m.brons@wdhmn.nl

Wijzigingen voorbehouden.