wdh

NHG StiP Cursus - Diabetes Jaargesprek

Datum woensdag 9 september
Locatie WDH nascholingslocatie, Soest
Doelgroep Huisarts, Praktijkondersteuner
Organisatie WDH Midden Nederland/NHG
Accreditatie 4 uur
Prijs 175.00
Tijd 12.30 - 17.00 uur incl. ontvangst met lunch.

NHG-StiP cursus Persoonsgerichte Diabeteszorg: van jaarcontrole naar jaargesprek

Diabeteszorg vraagt naast een protocollaire aanpak ook aandacht voor de persoon met diabetes: zijn of haar wensen, mogelijkheden, denkbeelden over diabetes, sociale steun enzovoorts. Van al deze aspecten staat vast dat ze een beslissende rol spelen in de wijze waarop iemand met de diabetes omgaat. Praten over zelfmanagement zonder te praten over de context heeft weinig zin. (zie Rutten G. et al. NtvG 2016; 160(37)D342

De jaarcontrole wordt een jaargesprek en dit vraagt om een andere manier van werken. Het gespreksmodel faciliteert om de wensen en mogelijkheden van patiënt in zijn eigen context op tafel te krijgen. Juíst de huisartsen die bij de klassieke ‘jaarcontrole’ hun toegevoegde waarde niet meer zien, zullen  die meerwaarde weer ervaren tijdens het voeren van dit gesprek. Het biedt een uitgelezen mogelijkheid om persoonlijke, integrale en continue zorg te verlenen.  Luisteren wordt weer belangrijker dan afvinken.

Het NHG organiseert deze nascholing van een dagdeel waarin u de achtergronden en opbouw van het gespreksmodel leert kennen en actief oefent met het voeren van een jaargesprek.

Wie moderne persoonsgerichte diabeteszorg wil verlenen mag deze nascholing niet missen.

DATUM
Woensdag 9 september 2020

TIJD
Van 12.30 tot 13.00 uur   Ontvangst met lunch
Van 13.00 tot 17.00 uur   Programma

LOCATIE
WDH nascholingslocatie, Dalplein 61, Soest. Routebeschrijving

KOSTEN
Huisartsen/POH - NHG en/of WDH leden € 175,00.

Huisartsen/POH - niet NHG en/of WDH leden: € 218,75.
Niet NHG en/of WDH lid ontvangen een aanvullende nota.

ACCREDITATIE
Deze nascholing is voor huisartsen voor 4 uur geaccrediteerd onder de BIA van het NHG afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG en voor praktijkondersteuner voor 4 uur geaccrediteerd door de NVvPO.

CONSULENTEN
Mariska Brinkers

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de blauwe button boven of onderaan deze pagina. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. U kunt ook direct per iDEAL betalen. 

ANNULERINGSREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan € 25,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot het WDH-buro (Sandra Veenendaal-Pot), telefoon 035-5880007,
e-mail s.veenendaal@wdhmn.nl

Wijzigingen voorbehouden.